Lopolan tila
vasikka 2008
Lopolan Allstar (Ramos* Shottle), numero 544 ja odotusarvoltaan paras lehmävasikka NTM +31, syntyi marraskuussa 2008.

Myytävänä

Myytävänä-sivuille päivitetään tietoa sekä varastossa olevista alkioista, että tulevista huuhteluista, ja myös myytävänä olevista eläimistä. Näkyville pyritään laitamaan tietoa suvusta, huuhtelusonnista ja myös hintatiedot.

Alkioiden hinnoittelussa on käytössä ostomäärään perustuva alennus 3 ja 5 alkion kertaostoksille. Jos kyse on tätä selvästi suuremmasta alkioiden tarpeesta, esimerkiksi 10 tai enemmän, voidaan alkioiden hinnoittelu ja tuottaminen tehdä tapauskohtaisesti. Esimerkiksi juuri toimintaansa laajentaneen tai muuten runsaasti sopivia vastaanottajia omistavan olisi mahdollista tuottaa varsin kohtuuhintaisia alkioita, kun ostomäärä on riittävä ja asioista sovitaan etukäteen.

Tuoresiirtojen kannalta riittävän lähellä sijaitsevat tilat voivat saada etua varaamalla alkion huuhtelusta tuoreena, tiinehtyvyys on yleensä parempi, tuorealkiot myös toimivat lehmillä varmemmin ja siirrettävän eläimen kiiman ajankohdan suhteen on hieman enemmän pelivaraa.

Eläimiä tulee myyntiin riippuen omasta uudistustarpeesta. Laajennuksen jälkeen kaikki hiehot on kasvatettu omaan käyttöön, eikä lehmiäkään ole poistettu kuin teuraaksi. Vuoden 2009 loppupuolella päästäneen myymään ainakin jonkin verran hiehoja tai lehmiä ja 2010 alkaen toivottavasti säännöllisemmin.

Sonnivasikoita tilasonniksi on tarjolla periaatteessa jatkuvasti koko ajan sitä mukaa kun sopivansukuisia sonnivasikoita syntyy.