Lopolan tila
Niisku
Lopolan Niisku. © Elly Geverink.
Peperoni
Lopolan Peperoni. © Elly Geverink.

Tuhinan suku

Lopolan omista suvuista olevat eläimet polveutuvat kaikki samasta Piki-nimisestä lehmästä. Suku kuitenkin jakautui heti seuraavasta sukupolvesta kahteen haaraan, joiden ominaisuudet ovat erilaiset.

Suvun toinen haara on saanut nimensä Tuhinan, lehmäperheen ensimmäisen yli 10 000 maitokiloa lypsäneen lehmän, mukaan. Suku oli parhaimmillaan karjan enemmistönä, mutta on nykyään vähälukuinen. Tuhinan suku on aina ollut korkeatuottoista, mutta Elinasta (Rögild* Ojasen Metro) lähtien jälkeläiset ovat olleet rakenteeltaankin niin hyviä, että todella kestäviäkin lehmiä on alkanut löytyä.

Kaikki nykypäivän eläimet polveutuvatkin alun perin Elinasta. Suvun ykköslehmä Lopolassa on tällä hetkellä Lopolan Niiskun tytär Lopolan Peperoni (Brett* Funkis), joka on poikinut syksyllä 2008 viidennen kerran.

Tällä hetkellä vanhin sukuun kuuluva lehmä on kuitenkin Lopolan Niisku (Funkis* C Amos), joka myytiin Kataran tilalle, ja on siellä jo muodostanut pienen lehmäperheen. Tähän mennessä menestyksekkäin Niiskun tyttäristä Kataralla on Kataran Viisu (i. Goldwyn), sonninemä ja näyttelylehmä.

Viisu
Kataran Viisu. © Frank Robinson.

Karjassa Tuhinan suvusta mm.

korvanimisyntynyt
279Lopolan Peperoni (Brett* Lopolan Niisku)4.1.2001
1025Lopolan Uu (Okendo* Inquirer* Milton)6.10.2005
1033Lopolan Ukulele (Ford* Lambada* Graton)15.12.2005
487Lopolan Yperoni (Toystory* Brett* Niisku)16.7.2007
521Lopolan Awa ET (Buckeye* Kataran Viisu)5.2.2008